Magnum en Leica gaan samenwerking aan

Redactie 640 0
Fotoagentschap Magnum heeft een 'technische en fotografische samenwerking' met Leica aangekondigd, wat de fabrikant in staat stelt 'mee te werken aan het maken van een serie van onafhankelijk geproduceerde multimedia-essays door Magnum-fotografen'.

Magnum en Leica willen voortborduren op hun 70-jarige 'gedeelde historie', aldus beide partijen. Zo willen ze gezamenlijk een serie van multimedia-essays laten maken door Magnum-fotografen om zo een 'diepere blik in de verhalen achter de foto's' te kunnen brengen. Volgens Magnum zal het werk 'de persoonlijke reizen en onafneembare nieuwsgierigheid van Magnum-fotografen benadrukken'. 

Ervaringen

Als deel van de samenwerking zullen Leica en Magnum de productie van de essays ook gebruiken om 'meer te leren van de ervaringen van Magnum-fotografen terwijl ze in het veld aan het werk zijn met Leica-apparatuur'. De twee bedrijven vullen aan: 'De invloed van Magnum-fotografen zal door Leica verder gebruikt worden om hun eigen producten te evalueren en te blijven voldoen aan de behoeften van fotografen wereldwijd'.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie