Magnum breidt ledenbestand wederom uit

Redactie 628 0
De twee jonge fotojournalisten Moises Saman en Dominic Nahr zijn Magnum's laatste aanwinsten. Beide heren hebben een 'nominee'-status gekregen en vullen het team van documentaire fotografen van het gerenommeerde agentschap aan.

Geboren in Lima, Peru en opgegroeid in Spanje, verhuisde Saman naar de Verenigde Staten om aldaar een studie 'Communications & Sociology' te volgen. Z'n carrière als fotograaf ving aan in 2000, als staffotograaf voor New York Newsday, voor wie hij verslag deed uit het Midden-Oosten, Afghanistan, Irak en vele andere landen. In 2007 ontving hij de World Press Photo voor zijn verslaggeving van de presidentiële verkiezingen in Haïti.

Foto © Moises Saman

Nahr

Nahr maakte echter naam voor zichzelf aan de andere kant van de wereld: in Congo en Centraal Afrikaanse Republiek. Oorspronkelijk uit Hong Kong werkte hij vanaf 2007 als freelance fotograaf voor verschillende magazines, waaronder Newsweek, de Wall Street Journal en Time. Vorig jaar was hij geselecteerd voor de Visa Pour L'Image, met een serie over Congo. 

Foto © Dominic Nahr

Met de twee aanvullingen komt het ledenbestand van Magnum Photos op 81 te staan, zowel dood als levend.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie