Macphun kondigt nieuwe versie Aurora HDR aan

Mark IJsendoorn 441 0
Macphun komt met een nieuwe versie van hun gevierde fotobewerkingsprogramma Aurora HDR. De software komt eindelijk ook naar Windows.

HDR (High Dynamic Range) is al jarenlang een populaire stijlkeuze bij allerlei soorten foto’s. Ooit was het een gecompliceerd proces om zo’n beeld te maken, maar in de loop der jaren is er veel software verschenen die het maken van HDR-foto’s een stuk simpeler en sneller hebben gemaakt. Aurora HDR is hier tot nu toe goed in geslaagd. Gisteren is een nieuwe versie van dit programma aangekondigd, en die belooft HDR nog eenvoudiger te maken.

Aurora ook naar Windows

Aurora HDR 2018 heeft een gloednieuwe interface, nieuwe gereedschappen en een flinke performance-boost gekregen. Bovendien kunnen ook Windows gebruikers de nieuwe software gebruiken, terwijl oudere Aurora versies alleen op MacOS draaiden. Als een van de nieuwe gereedschappen is een lenscorrectie-tool aangekondigd die vervorming, vignettering en chromatische aberratie snel kan corrigeren. Verdere nieuwe features worden bekend gemaakt wanneer de voorverkoop start op 12 september. De software zal vanaf 28 september beschikbaar zijn.

afbeelding van Mark IJsendoorn

Mark IJsendoorn | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark