Maarten Vromans – Experimentele fotografie

Redactie 2056 0
In de rubriek Exposure laten we fotografen aan het woord over hun beste werk. Maarten Vromans uit Rotterdam vertelt over zijn experimentele architectuurfoto’s.

"Grafische vormgeving combineren met fotografie. Dat doe ik wanneer ik mijn camera op een object van mijn keuze richt. Dat kan gevel van een kantoorgebouw zijn, het dak van een berghut of het interieur van een kerk. Eigenlijk is ieder onderwerp goed, zolang ik er een lijnenspel in kan ontdekken. Maar toegegeven: meestal fotografeer ik façades van gebouwen. Ik zie mezelf  echter niet als architectuurfotograaf, ik noem het liever experimenteel.”

Abstractie
“Met mijn fotografie maak ik de werkelijkheid wat abstracter. Dat begint wanneer ik met mijn camera een compositie bepaal. Later verfijn ik met bewerkings­programma’s mijn kader. Ik benadruk lijnen, verander kleuren of kantel mijn beelden. Net wat nodig is om een foto een stukje te vervreemden van de realiteit.”

Stijl
“Mijn stijl ontwikkelt zich. Al sinds 2006, toen ik begon met fotograferen. In den beginne registreerde ik de werkelijkheid, nu interpreteer ik meer. Ik probeer in een beeld iets aan de realiteit toe te voegen. Met dank aan Rotterdam, de stad waar ik woon en veelvuldig fotografeer. De moderne complexen vol lijnen inspireren me steeds opnieuw. Ik vraag me wel eens af of een andere plek in Nederland mijn interesse in fotografie op eenzelfde manier had kunnen opwekken.”

Meer foto’s van Maarten Vromans vind je op zijn flickr account: ditisgeengrap


willemswerf / rotterdam / netherlands


willemswerf / rotterdam / netherlands 


office building / rotterdam / netherlands

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie