Maanwagen als mobiele fotostudio

Redactie 1242 0
Wat krijg je als je een fotostudio monteert op een maanwagen? Juist, de DR8, een off-road mobiel werkstation dat dienst doet als fotostudio op de meest onherbergzame terreinen. Wellicht handig op het strand deze zomer.

“De DR8 is een machine waarmee iedere lastige locatie omgetoverd wordt tot fotostudio”, aldus Aladdin Ishmael, CEO van AI Digital Imagination en bedenker van het apparaat.

Geen obstakels

Door middel van een powerconverter, bij het 225 kilo wegende gevaarte ingebouwd, kunnen zowel een Macbook Pro als twee 30-inch monitoren draaien. Omdat de DR8 gemaakt is van staal en voorzien is van een rupsband is sneeuw of zand geen obstakel voor hem. Daarnaast kan de mobiele studio volledig om zijn as draaien en beschik deze over een treeplank, zodat er door de fotograaf meegelift kan worden. 

Levensduur

Twee oplaadbare batterijen zorgen voor de aandrijving van de DR8, terwijl er nog een aanwezig is als back-up voor de computer en monitoren. Volgens de maker gaat de studio tot tien uur per dag, vijf dagen lang mee, zonder deze op te hoeven laden.

Ishmael gebruik het apparaat nu zo'n drie jaar en is er al van de besneeuwde bergen in Colorado tot de zonnige stranden van Malibu mee geweest. “Waar we ook naartoe gaan en hoe groot het model ook is waar we mee werken, de conversatie gaat altijd over de DR8”, biecht Ishmael op.

Prijs en beschikbaarheid

Het voertuig is vanaf begin 2011 ook daadwerkelijk te leasen. In combinatie met verschillende camera's en accessoires gaat dat 2400 dollar per dag kosten. Ishmael denkt echter ook over een leasetermijn van een jaar, waar hij 11.000 dollar voor wil gaan rekenen.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie