Maand van de Fotografie bij Avro Kunst

Julian 1049 0
De hele maand maart staat bij Avro Kunst in het teken van fotografie. Op de website zijn diverse interviews met fotografen, conservatoren en talenten te bekijken. Ook op televisie besteed de Avro aandacht aan fotografie.

Zo wordt de van oorsprong Nederlandse fotograaf Ari Marcopoulos geïnterviewd die binnenkort exposeert in het Foam en het jonge duo Rob Hornstra en Arnold van Bruggen vertelt over 'The Sochi Project' waarmee de twee exposeren op de foto-expositie QUICKSCAN NL# 01 in het Nederlands Fotomuseum. Voor dit project documenteren zij vijf jaar lang de voorbereidingen voor de Olympische Winterspelen 2014 in het gebied rondom het Russische plaatsje Sochi. Ook zijn er later in de maand interviews met fotografen Jaap Scheeren en Martine Stig te bekijken.

Hollands Zicht: Interview met Anton Corbijn
The Sochi Project: Rob Hornstra en Arnold van Bruggen
Documentaire: 'Kors' Keuze', een portret van fotograaf Kors van Bennekom

Columns

Ook is er wekelijks een column te lezen. Iedere week wordt deze ingevuld door een andere prominente figuur in de wereld van de fotografie: fotograaf Bert Nienhuis, Foam curator Colette Olof, fotograaf Rince de Jong en stadsfotograaf Hans Wilschut schrijven over wat hen bezig houdt.

Televisieprogramma's

De kunstprogramma's  Opium, KunstUur en Close Up besteden in maart ook extra aandacht aan fotografie en het is mogelijk om online bekende AVRO programma's over fotografie, zoals Museumgasten en Hollands Zicht terug te kijken.