Maak perfecte luchten met helderheid maskers

Maak perfecte luchten met helderheid maskers

Nadja Geskus 1021 0
Veel mensen vinden het lastig om verschillende lagen te maskeren op basis van helderheid. Toch zijn er een hoop manieren om dit te doen, van eenvoudig tot gevorderd. Dit zijn de twee meest voorkomende manieren: het gebruik van helderheid (luminosity) maskers of het gebruik van ‘blend if’ laag opties.

Tutorial

Hoewel het misschien lijkt dat beide mogelijkheden hetzelfde doen, zitten er toch duidelijke verschillen in! Blake Rudis van F64 Academy legt in deze tutorial haarfijn uit wat de verschillen zijn.

Maak perfecte luchten met helderheid maskers

Verschil

Het belangrijkste verschil is dat de helderheid maskers over het algemeen statisch zijn, zodra ze zijn gemaakt. Tenzij je ze natuurlijk handmatig gaat veranderen. ‘Blend if’ is daarentegen een dynamisch effect. Beide opties hebben voor- en nadelen. Soms wil je dat je selectie statisch blijft gedurende het aanpassen van je afbeelding en op andere momenten heb je het juist nodig om dynamisch te kunnen bewerken. Of misschien heb je wel het liefst dat je beide mogelijkheden combineert. Leer meer over het gebruik van beide opties door naar de video van Blake Rudis te kijken. Welke methode gebruik jij het liefst?

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja