Maak perfecte foto’s met Microsoft Pix

Maak perfecte foto’s met Microsoft Pix

Nadja Geskus 3045 0
De nieuwe fotografie app Microsoft Pix zoekt, met behulp van kunstmatige intelligentie, de perfecte instellingen, om een perfecte foto te maken. Keer op keer kun je dus met gemak het perfecte plaatje schieten!

Microsoft Pix

De camera’s in smartphones worden steeds beter en er  komen ook steeds meer apps bij kijken die het fotograferen nog makkelijker of interessanter maken. Hoewel de camera misschien beter wordt, blijven instellingen vaak nog wel een probleem, met name fotograferen bij slechtere lichtomstandigheden vormen vaak problemen.

Microsoft Pix is een app die daar op een handige manier mee omgaat. De app analyseert door middel van kunstmatige intelligentie de situatie en voert daarna de juiste instellingen door. Door middel van gezichtsherkenning worden de instellingen als helderheid, contrast en schaduwen zo ingesteld, dat deze er optimaal uitzien. Een foto zal niet meer mislukken!

Maak perfecte foto’s met Microsoft Pix

Werking

Zodra je een foto maakt, maakt de app eigenlijk tien foto’s. Gelukkig slaat de app niet alle foto’s op, want dat zou betekenen dat je smartphone binnen no-time vol zit. Volgens Microsoft zorgt het maken van meerdere opnames er ook voor dat de beeldkwaliteit wordt verbeterd. De beelden worden vervolgens gecombineerd, wat onder andere ruis verminderd. De bewerkingen worden toegepast zonder dat je er verder zicht op hebt.

Maar de app maakt niet alleen een foto zodra jij op het knopje drukt. Hiervoor begint de app al met het maken van opnames, die tijdelijk in het buffergeheugen worden opgeslagen. Dit moet er voor zorgen dat je de perfecte foto sowieso hebt gemaakt, óók als je eigenlijk net te laat was met fotograferen. Verder maakt de app gebruik van beeldstabilisatie, kun je een time-lapse video maken en is het mogelijk om ‘Live Images’ te maken.

Maak perfecte foto’s met Microsoft Pix

Beschikbaarheid

Microsoft Pix is momenteel alleen verkrijgbaar voor Apple, maar er wordt gewerkt aan een versie voor Android. De app is gratis te downloaden en werkt op de iPhone 5s en nieuwere modellen, mits iOS 9.0 of hoger is geïnstalleerd, iPad Air, iPad Pro en iPad Mini 2.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja