Maak je eigen luchtfoto's met de Aerial Mapping Drone E382

Jasper van Bladel 4034 1
Zelf weleens foto's willen maken vanuit de lucht? De D382 Aerial Mapping Drone maakt het mogelijk. Het is een soort vliegtuig waar je een compactcamera aan hangt om je eigen 'Google Maps' te maken.

Hij ziet eruit als een echt vliegtuig, de witte E382. Eigenlijk is 'ie dat ook gewoon, alleen dan wat kleiner en onbemand. De spanwijdte van de vleugels is 168 of 190 centimeter. Met een volle batterij kan het apparaat een uur in de lucht blijven met een snelheid van veertig kilometer per uur.


Dit is de Aerial Mapping Drone E382

Eigen camera

Aan het vliegtuig kun je een compactcamera monteren om zo je eigen luchtfoto's te maken. Dat kan je eigen camera zijn, maar je kunt bij aankoop ook opteren voor een Canon A2200 met 4GB geheugenkaart. Die camera krijg je dan voor 120 dollar bij je E382 geleverd. Het vliegtuig zelf kost 599,99  dollar.

Batterijen en controller

Voor die prijs kun je nog niet meteen vertrekken, je hebt ook nog batterijen en een controller nodig. Reken dus op een extra bedrag van minimaal 180 euro voor die zaken.


Dit soort foto's kun je verwachten

Automatische piloot

Over het vliegen zelf hoe je je geen zorgen te maken. Met de D382 wordt een systeem geleverd met de ingewikkelde naam ArduPilot Auto 2.0 Autopilot. Dat systeem houdt je vliegtuig met camera netjes in de lucht.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper

afbeelding van J4nnes

Nergens te zien hoe je de camera aan het vliegtuig hangt en hoe je de camera triggert. Daar ben ik vooral benieuwd naar. Leuk om te combineren met een fuji X10 of een canon S100