Maak je dronebeelden nog interessanter

Maak je dronebeelden nog interessanter

Nadja Geskus 498 0
In deze interessante video van Jonathan J Scott Films, duikt Jonathan dieper in op het fotograferen met drones. Hij laat je zijn gehele proces zien, van voorbereiding tot fotograferen, tot bewerking. Hij geeft een aantal interessante tips, waarmee je jouw dronebeelden ook net even wat interessanter kunt maken!

Dronebeelden

De tutorial van Jonathan J Scott Films laat eigenlijk alles over dronefotografie zien. Van het begin van het proces, tot het einde. De tutorial is verdeeld in drie afdelingen: voorbereiding van de shoot, locatie fotograferen en het bewerken van de foto's. Alle drie onwijs belangrijk in het proces en eigenlijk kun je niet zonder één van deze stappen. Het begint al bij de voorbereiding. Welk moment van de dag pak je? Wanneer heb je het beste licht, de beste weersomstandigheden? En welke locatie ga je fotograferen? Heb je al enig idee wat je kunt verwachten op de locatie voor beelden? Zodra je de voorbereidingen hebt getroffen, ga je naar de locatie toe. Hier besteed je de tijd aan de drone in de lucht krijgen en zo te positioneren dat je het perfecte shot krijgt. Dan nog het instellen van de camera en je kunt aan de slag. Scott maakt tijdens zijn shoot 3 foto's van hetzelfde beeld. Een onderbelichte, een goed belichte en een overbelichte. Deze voegt hij later in de bewerking samen. En het bewerken neemt bij Scott toch nog aardig wat tijd in beslag! 

Maak je dronebeelden nog interessanter

Tutorial

We willen je in elk geval deze handige tutorial niet onthouden! De bijna 20 minuten durende tutorial zit namelijk bordevol interessante tips!

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja