Maaike Hermes wint 15.000 euro voor fotoproject (update)

Redactie 961 0
Maaike Hermes heeft de Wijkwens 2009 van de Amsterdamse Woningcorporatie De Key gewonnen. Hermes diende een initiatief in voor een cultureel fotoproject op de Oostelijke Eilanden in Amsterdam, welke ze mag gaan uitvoeren. Ze krijgt daarvoor 15.000 euro.

Update 03-12-2009: Amsterdam Inc. TV sprak met de fotografe. Het videointerview is te bekijken onderaan het artikel.

Hermes gaat het project 'Wij, de wijk' realiseren, waarbij bekende en onbekende sleutelfiguren van de Oostelijke Eilanden worden geportretteerd. Deze foto's worden op enorme steigerdoeken afgedrukt en in de wijk op 'blinde vlekken' in de openbare ruimte opgehangen.

Bij de foto's wordt een websiteadres vermeld, waarop interviews met deze mensen staan. Hierdoor wordt niet alleen de aandacht gevestigd op de renovatie van de eilanden, maar ook op de mensen die een belangrijke economische, sociale of culturele rol spelen in de wijk. Bewoners komen meer te weten over de mensen in hun wijk en weten de sleutelfiguren in de toekomst makkelijker te vinden omdat ze hen al 'van gezicht' kennen.

Daarnaast stuiten grote gevel- en steigerdoeken de laatste tijd op veel verzet van Amsterdammers omdat ze voornamelijk dienen als grote reclame-uitingen. Dit project laat zien dat ze ook een cultureel en maatschappelijk doel kunnen dienen.

Over Maaike Hermes

Maaike Hermes studeerde in 2008 af aan de Fotoacademie met een fotoserie over automutilatie. Ze haalde hiermee diverse publicaties, zo ook in DIGIFOTO Pro 1.2009.

Amsterdam Inc. TV - Interview

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie