Lytro Illum nu verkrijgbaar in Nederland

Lytro Illum nu verkrijgbaar in Nederland

hermanboots 1827 1
In april introduceerde Lytro de Illum, de tweede generatie lichtveldcamera. Nu is de camera ook in Nederland verkrijgbaar, voor een adviesprijs van 1599 euro. Met de Lytro Illum kun je de focus en het perspectief aanpassen nadat de foto is gemaakt.

Lytro kennen we van de eerste lichtveldcamera voor consumenten. Met deze technologie kun je foto's maken waarbij je achteraf het focuspunt kunt veranderen. In 2011 kwam de eerste Lytro Light Field Camera op  de markt. Nu ligt de twee generatie, de Lytro Illum, ook in Nederland in de winkels voor een adviesprijs van  1599 euro.

Waar de eerste versie nog nergens op een conventionele camera leek, is de Illum een stuk beter te herkennen als fototoestel. Wel blijft het ontwerp eigenzinnig, met het gekantelde scherm, enkele knoppen en een 4-inch aanraakscherm.

Met een 1-inchsensor en 30-250mmobjectief (fullframe-equivalent) met constant diafragma van f/2, maakt Lytro een grote sprong vergeleken met het eerste model. De 40-megaray lichtveldsensor creëert afbeeldingen van zo'n 4 megapixels. De resolutie is relatief laag in vergelijking met conventionele camera's, maar een grote stap vooruit ten opzichte van de eerste Lytro-camera met 10-megaray-sensor.

Lytro Illum

Software

Met de Lytro Illum Desktop-software kun je gemaakte beelden bekijken in 3D, de focus aanpassen, animaties maken en foto's in verschillende formaten exporteren naar je eigen bewerkingsprogramma. Er is ook een iOS-app beschikbaar waarmee je de afbeeldingen inclusief effecten kunt bekijken.

afbeelding van Anoniem

Deze heb ik al paar weken geleden gezien bij een zaak in Eindhoven