Lumu Power lichtmeter op Kickstarter

Lumu Power lichtmeter op Kickstarter

Mark Moed 2045 0
In 2014 introduceerde Lumu een lichtmeter die je op een iPhone aan kon sluiten. Lumu gebruikt nu crowdfunding op Kickstarter om geld in te zamelen voor de ontwikkeling van een verbeterd model met meetfuncties voor licht, flitslicht en kleurtemperatuur.

De originele Lumu kon opvallend en gereflecteerd licht meten. Door het plaatsen van een lichtmeetmodule in de koptelefoonaansluiting kon je met de bijbehorende app de hoeveelheid licht meten en zien welk diafragma en welke sluitertijd je in moest stellen.

Lumo Power

Lumu is nu een campagne op Kickstarter begonnen voor een nieuw product; de Lumo Power. De Power heeft twee meetsensors in de lichtmeetmodule, een fotodiode voor het meten van bestaand of flitslicht en een True Color sensor voor het meten van de kleurtemperatuur.

Apps

De Lumu Power heeft een behuizing van roestvrij staal, de diffusor is van lexan en hij wordt nu in de Lightning connector van een compatibele iPhone of iPad geplaatst. Er zijn volgens de makers al zeven apps voor de Lumo in de App Store verkrijgbaar en er zullen in de nabije toekomst nog meer volgen.

Succesvolle campagne

De campagne op Kickstarter is net begonnen maar het streefbedrag van 30.000 dollar is al ruimschoots overschreden.

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark