Lumio is ledlamp in boekvorm

EleniHoefsloot 2692 0
Op zoek naar een lamp die je altijd mee kunt nemen om onderweg een fotoshoot te kunnen doen? De Lumio biedt de uitkomst. Het idee is simpel: open het boek en het licht gaat aan, doe het weer dicht en het licht wordt gedoofd.

Industrieel ontwerper Max Gunawan uit San Francisco is de bedenker van de Lumio. Om de lamp te kunnen produceren haalt hij geld op via Kickstarter. Zijn doel was 60.000 dollar, inmiddels heeft hij dat ruim gehaald en staat de teller op meer dan een half miljoen. Geld doneren is nog drie dagen mogelijk. De minimale bijdrage is vijf dollar, vanaf 95 dollar krijg je de Lumio thuisgestuurd.

Specificaties

De Lumio is volgens de maker makkelijk te gebruiken. De lamp in boekvorm wordt nog geen 1,6 centimeter dik en is daardoor draagbaar en compact. Ook belooft Max Gunawan dat gedoe met snoeren niet nodig is. De batterij van de lamp is thuis op te laden en een oplaadbeurt is goed voor acht uur aan licht.

500 lumen

Met intensiteit van 500 lumen is de Lumio feller dan een veertig watt gloeilampje. Door het boek verder open te doen, wordt de hoeveelheid licht die de Lumio afgeeft sterker. De lichttemperatuur is 2700K. In de cover van het boek worden magneten gemonteerd, zodat de lamp eenvoudig op verschillende plaatsen op te hangen is.

De verwachting is dat de eerste serie Lumio-lampen in juli 2013 geleverd wordt. De tweede lading is klaar in september.

afbeelding van EleniHoefsloot

Eleni Hoefsloot | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Eleni