Lume Cube - Waterdichte verlichting

Lume Cube - Waterdichte verlichting

Mark Moed 1734 1
De Lume Cube is een kleine, waterdichte lamp voor gebruik bij fotograferen en filmen. De lamp wordt bediend vanaf een smartphone. De Cube is het resultaat van een succesvolle Kickstartcampagne.

Think 11 heeft een klein foto- en videolampje ontwikkeld. De Lume Cube is een vierkant lampje van vier bij vier centimeter. Ondanks de kleine afmetingen levert de Lume Cube een flinke lichthoeveelheid van 1500 lumen. Ter vergelijking: een 100 watt gloeilamp levert ongeveer 1300 lumen.

Waterdicht

De Lume Cube wordt bediend vanaf een smartphone of tablet, je kunt de helderheid en brandduur instellen en vijf Lume Cubes aan elkaar koppelen waardoor je een verlichting met een grote beeldhoek krijgt. De lampjes zijn waterdicht tot 30 meter en de ingebouwde accu levert voldoende stroom voor een werkduur van twee uur.

Action camera

De toepassingen zijn legio volgens de fabrikant. Wij denken zelf vooral aan gebruik met action camera's zoals de GoPro, maar het gebruik als (bij)verlichting bij het filmen binnenshuis kan natuurlijk ook.De Lume Cube heeft een Amerikaanse verkoopprijs van ongeveer 79 dollar, de verkoopprijs in Nederland is nog niet bekend.

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark

afbeelding van Robin Radder

De Lume Cube zal binnenkort te koop zijn via www.tweakdeal.nl en zal ook in Nederland €79,99 gaan kosten.