Lucasfilm toont interesse in dslr-video

Julian 675 0
Philip Bloom was een van de eerste filmmakers die de dslr met open armen ontving. Zijn expertise werd recent ingeroepen door Lucasfilm, de filmmaatschappij van George Lucas wou graag persoonlijk zien hoe Bloom tewerk gaat met de 5D Mark II en 7D.

De dslr-video’s van Philip Bloom hebben onze MustSee-rubriek al een aantal keer gepasseerd, maar ook Lucasfilm, het bedrijf van George Lucas, maker van onder meer de Star Wars films, bleek onder de indruk.

Bloom bezocht op uitnodiging van Rick McCallum, producent van de Star Wars ‘prequels’, de befaamde werkplaats van George Lucas, de Skywalker Ranch. Op verzoek demonstreerde hij hier enkele dagen hoe je het beste uit de Canon 5D Mark II en 7D kunt halen op filmgebied.

Groot Scherm

De vraag van de professionele filmmakers was vooral of het beeldmateriaal stand kon houden op een groot scherm. Met hun eigen experimenten waren ze daarvan nog niet overtuigd. De Skywalker Ranch beschikt over een bioscoopzaal met de allernieuwste technieken. Onder het oog van George Lucas en Quentin Tarantino (die toevallig in de buurt was) toonde Bloom een snel gemonteerde versie van zijn video, gecombineerd met timelapse opnamen.

Praktijk

Volgens Bloom waren de filmmakers onder de indruk van de beeldkwaliteit die hij met de dslr’s neer wist te zetten en is er vanuit Lucasfilm serieuze interesse voor het gebruik van dergelijke camera’s. Zo werkt Lucasfilm momenteel aan de film Red Tails, een oorlogsfilm met veel scenes die zich in cockpits afspelen. Een kleine camera is daarbij ideaal. Ook zou de maatschappij op zoek zijn naar nieuwe manieren om de komende Star Wars TV-serie op te nemen, die waarschijnlijk in 2010 van start gaat in de VS.

Onderstaande video maakte Philip Bloom op de Skywalker Ranch. Het hele verhaal is te lezen op de blog van de filmmaker.