Lowepro Pro Roller X-serie met uitneembaar backpack

Julian 503 0
Lowepro brengt een serie nieuwe rolkoffers op de markt voor fotoapparatuur. De koffers zijn solide gebouwd en hebben een uitneembaar interieur, dat je kunt gebruiken als backpack.

In de Roller X-serie komen drie modellen op de markt. De x100, x200 en x300. De eerste twee zijn van dusdanig formaat dat ze door de meeste luchtvaartmaatschappijen als handbagage geaccepteerd worden.

Alle koffers zijn uitgevoerd in waterafstotend materiaal met solide binnenwerk om bescherming te bieden aan je apparatuur. De koffers zijn voorzien van het ‘Lock & Go Systeem’, een cijferslot met uittrekbare kabel waarmee je alle compartimenten met rits kan zekeren. Het reisslot is TSA-erkend, wat betekent dat de douane eenvoudig de tas kan controleren.

Backpack

De zachte binnenvoering van de hardcase is uitneembaar en te gebruiken als backpack. De binnenkant is met behulp van een rits bevestigd aan de buitenkant. Het handvat van de koffer is voorzien van een schroefdraad. Zo kun je het als statief gebruiken voor je camera of voor een flitser. De wielen zijn zo geplaatst dat deze extra stabiliteit bieden bij gebruik van de koffer als statief.

Elke tas in de Roller X-serie biedt ruimte aan een notebook en 1-2 prof dslrs. In de x100 kun je zo’n 4 tot 6 objectieven kwijt (tot 300mm f/2.8 op de camera), in de x200 passen er 6 tot 8 (tot 600mm f/4 los) en in de grootste x300 is plaats voor 8 tot 10 objectieven. Het drietal is verkrijgbaar vanaf eind september en kost respectievelijk 399, 449 en 499 euro.