Lowepro komt met twee 'outdoor' tassenseries

Redactie 1483 0
Cameratassenfabrikant Lowepro introduceert zowel de Optics als de Photo Sport AW-serie. Beide tassenseries zijn bedoeld voor buiten gebruik en veelzijdig in te zetten. Naast een ruimte voor de camera zal er ook genoeg plek overblijven voor veel extra's.

Terwijl de Optics-serie zich met name richt op fotografen en spotters die zich bezighouden met het vastleggen van vogels, mikt Lowepro met de Photo Sport AW-serie meer op de avontuurlijke sporters die tijdens hun activiteiten graag foto's nemen.

Optics-serie

Om de vogelspotters zo goed mogelijk te voorzien, heeft Lowepro een aantal speciale toepassingen in de cameratassen van de Optics-serie aangebracht. Zo zijn ze allemaal uitgerust met een ruimte voor je camera-apparatuur, objectieven, verrekijker, maar ook voor je spotting scopes en zelfs een tablet. Natuurlijk beschikken de tassen ook over ruimtes voor persoonlijke dingen als een landkaart, zonnebril, flesje water en andere benodigdheden. Zoals bijvoorbeeld Ray Mears' survival-handboek. 

De Optics-serie bestaat uit vier modellen: waarvan de 'Field Station', speciaal voor gemakkelijk 'hands free' gebruik bij wildspotten, de kleinste is. De 'Scope Travel 200 AW' is ontwikkeld voor vogelkijkers die flexibel willen bewegen. Tot slot zijn er de 'Scope Photo Travel 350 AW' en de 'Scope Porter 200 AW', de grootste tassen in dit rijtje met de mogelijkheid om naast het fotografie en spot gereedschap ook een laptop mee te nemen. In de laatstgenoemde is er zelfs ruimte voor een statief.

Prijs en verkrijgbaarheid

De tassen in de Optics-serie verschijnen begin juni op de markt. Het kleinste model kost 99 euro, de 'Scope Travel' is verkrijgbaar voor 189 euro, de 'Scope Porter' zal 219 euro gaan kosten en de grootste 'Scope Photo Travel' krijgt een adviesprijs van 249 euro.

Photo Sport AW-serie

De Photo Sport AW-serie is speciaal ontwikkeld voor de 'avontuurlijke sportatleten die graag snel en licht willen bewegen met hun essentiële camera-apparatuur', aldus de fabrikant. Deze tassenserie is dan ook bedoeld voor mensen die bijvoorbeeld gaan mountainbiken, hardlopen of snowboarden. Zo zit er in de cameratassen een voering waardoor het 'bounce-effect' minder wordt en is er ruimte voor een continue luchtstroom tussen rug en de tas om transpiratie te verminderen. Daarnaast zijn er verstelbare punten die voor de perfecte pasvorm moeten zorgen. De ingebouwde 'All Weather Cover' beschermd de camera en de apparatuur tegen verschillende weersomstandigheden.

De Photo Sport AW-serie is verkijgbaar in twee stijlen. 'The Photo Sport 200 AW backpack' en de 'Photo Sport Sling 100 AW'. Volgens Lowepro zijn beide tassen ultra-licht, veerkrachtig en bestaan ze uit hoge kwaliteitsstoffen die zorgen voor een betere duurzaamheid tijdens extreme activiteiten. Deze zijn vanaf begin juli verkrijgbaar, Nederlandse adviesprijzen zijn nog niet bekend.

Promotiefilmpje van de 'Photo Sport 200 AW'

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie