Lowepro komt met Event Messenger tassenserie

Jasper van Bladel 3681 1
Lowepro introduceert een nieuwe serie schoudertassen onder de naam Event Messenger. Je kunt, afhankelijk van de maat, maximaal een dslr, vier extra objectieven en een laptop of tablet kwijt. De tassen zijn vanaf mei te koop, variërend in prijs van 59 tot 85 euro.

De nieuwe schoudertas komt in drie maten, de Lowepro Event Messenger 100, 150 en 250. In de Event Messenger 100 kun je een compacte dslr met kitlens kwijt. Daarnaast twee extra objectieven en wat kleine spullen, zoals geheugenkaartjes en batterijen.

LowePro Event Messenger
De hele serie van groot naar klein

Maten

De Event Messenger 150 is wat groter, daardoor kun je een camera met aangebracht objectief, drie extra objectieven en een tablet kwijt. Wil je een laptop meenemen kun je kiezen voor de grootste tas uit de Event Messenger serie, de 250. Daarin past naast die laptop een professionele dslr zonder grip met aangebracht objectief en vier extra objectieven. De laptop mag maximaal 13 inch groot zijn. Natuurlijk passen je accessoires en persoonlijke spulletjes ook in de Lowepro Event Messenger 150 en 250.

Sluiting

Het interieur en je camera zijn makkelijk te bereiken door de klittebandsluiting. Daarnaast zit er ook een sluiting met clip op. Die tweede sluiting maakt wat minder lawaai, dat kan weleens handig zijn. Aan de buitenkant van de tas zit verder een groot achtervak en een zijvak gemaakt van stretchmateriaal.

Velcro
De twee soorten sluitingen zijn hier goed zichtbaar

Indeling

Binnenin de tas kun je naar hartenlust variëren met de indeling, net zodat je een perfecte pasvorm vindt. De tassen hebben een grijsbruine kleur en zien er niet meteen uit als cameratassen. Volgens Lowepro is dat een voordeel, je kunt jezelf gemakkelijk door een menigte manoeuvreren met een tas uit de Event Messenger-serie.

LowePro Event Messenger
De variabele binnenzijde 

Adviesprijs

De Lowepro Event Messenger 100 heeft een adviesprijs van 59 euro, meldt importeur Degreef en Partner. De 150 moet 65 euro gaan kosten en voor de grootste tas, de 250, wordt een prijs van 85 euro geadviseerd. In mei liggen de tassen in de winkels.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper

afbeelding van damaster

Alleen al door de naam van de fabrikant aan te brengen is het te duidelijk dat er met waardevolle apparatuur gesjouwd wordt. Dat vind ik het grootste bezwaar van dit soort tassen. Voor je het weet ben je je dure spullen kwijt, want een boefje heeft hem zo open.