Lowepro introduceert Street & Field-systeem

Julian 1012 0
Lowepro introduceert een nieuw modulair draagsysteem. De Street & Field-serie bestaat uit harnassen, riemen, tassen en een Technical Vest, waarmee je jezelf als een ware fotocommando uit kunt dossen.

Volgens Lowepro maakt het Street & Field-systeem het meedragen van veel apparatuur een stuk comfortabeler. Het systeem bestaat uit een serie modulaire accessoires die je naar wens kunt combineren.

In de nieuwe S&F-serie verschijnen twintig producten. SlipLock uitbreidingslussen spelen een sleutelrol bij het combineren hiervan. Ook kun je de S&F-producten combineren met bestaande Lowepro schoudertassen en toploaders.


Riem en harnas

De S&F-serie begint met een riem als kernobject, waarbij iedere fotograaf vervolgens een persoonlijke set-up kiest die bij de stijl van werken past. Eventueel kun je ook een Technical Vest of Technical Harness toevoegen; aan deze basiselementen kunnen diverse cases, lenspouches en andere accessoires worden aangebracht.


Loweprofessionals

Uitgebreide informatie over de afzonderlijke producten in het S&F-systeem is te vinden op een speciale website, waar je naast productinformatie ook gebruikervaringen van diverse fotografen vindt. Het S&F-systeem is vanaf half december te koop bij geselecteerde dealers.

Demonstratievideo's

Het systeem is ontwikkeld met drie profielschetsen van fotografen in het achterhoofd: de reportagefotograaf, de sportfotograaf en de multimediajournalist. Van deze drie 'type' fotografen zijn video's gemaakt, die elk op hun eigen wijze gebruik maken van het systeem.