Lowbudget draadloze tethering

Lowbudget draadloze tethering

Nadja Geskus 2634 5
Draadloze tethering bestond al een tijdje, maar het was verre van goedkoop. Gelukkig is daar verandering in gekomen! Voor nog geen €40,- kun je je camera draadloos bedienen en foto’s van je camera naar je telefoon of tablet versturen.

Draadloze tethering

Goedkope draadloze tethering vereist een TL-MR3040. Dat is een 150Mbps portable batterij/USB ondersteunde 3G/4G wireless router, ontwikkeld om te zenden en delen van een enkele USB 3G/4G draadloze verbinding. Ook vereist het wat software, een usb-kabel en tijd.

Zodra je de router hebt, krijg je de app DSLR Dashboard for Android of QDSLR Dashboard voor iOS.
Je kunt hiermee je camera bedienen vanaf je telefoon of tablet en de bestanden direct downloaden, nadat je deze hebt geschoten. Het apparaat is ideaal voor onderweg, in het bijzonder in het buitenland waar 3G/4G kosten en gebruik kunnen verschillen.

Lowbudget draadloze tethering

Eigenschappen

·  Deel een 3G/4G verbinding, compatibel met LTE/HSPA+/HSPA/EVDO/UMTS    3G/4G USB modems
·  Batterij, portable design, licht en klein genoeg om overal mee naar toe te nemen.
·  Draadloze N snelheden tot 150Mbps
·  IP-based bandbreedte controle staat beheerders toe de hoeveelheid toegewezen bandbreedte per verbonden apparaat in te stellen.
·  Een micro USB poort om de TL-MR3040 met je laptop te verbinden of een voedingsadapter voor aansluiting op het stopcontact.
·  Drie werkmodi: 3G/4G Router, WISP Client Router, AP Modus

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja

afbeelding van Me

Grootste grap: dit apparaat is in NL niet meer te krijgen. enkel nog in het buitenland... met veel geluk haal je er een voor 80eu uit duitsland!

afbeelding van Johan Meesters

leuk gevonden op het web Nadja, maar de software rammelt met zowel Nikon als Canon. Heb er een tijdje mee geëxperimenteerd en toen toch maar een Camranger gekocht. Zelfde kastje, maar super software en app. Goedkoop is vaak duurkoop.

afbeelding van Henkert

Lees dit artikel nog eens door, het slaat werkelijk nergens op. Taalkundig niet (zodra je de router hebt krijg je de app??) en inhoudelijk niet (wat heeft 3/4g er mee te maken?). Als t maar €40 kost test t dan zelf even en schrijf een echte text ipv een slecht vertaald persbericht te copy pasten

afbeelding van Jan Goebels

Wat jullie er niet bij vertellen is dat dit apparaatje niet out of the box werkt, met bijv DSLR Dashboard for Android. Komt door de standaard TPLink-firmware. Om hem werkend te krijgen dien je eerst de OpenWRT firmware te flashen.

itt tot wat Johan Meesters schrijft werkt DSLR geweldig. Veel beter dan Camranger of soortgelijke apparaatjes. Heb ze allemaal gehad, en DSLR functioneert het best, en is het meest uitgebreid qua functionaliteit.

afbeelding van Jeroen Les

Wat een ongelooflijk slecht artikel.
Houdt het midden tussen een copy/paste reclameboodschap en een recensie van het laagste nivo.
DigifotoAmateur is hier beter op z'n plaats.