Louise te Poele – Farmers

Redactie 3186 0
Boeren zijn hot, getuige de kijkcijfers van een programma als Boer Zoekt Vrouw. Maar Louise te Poele liet zich niet leiden door de hype. Zij fotografeerde de plattelandsbewoners met wie zij opgroeide in Lievelde, in de Achterhoek.

Expositie

Farmers

8 januari t/m 12 februari 2011

Locatie:
Galerie Bart
Bloemgracht 2, Amsterdam

Website:
www.galeriebart.nl

De 26-jarige Louise te Poele werkt vanuit haar fascinatie voor de persoonlijke eigenaardigheden die iemand tot een individu maken. Bepaalde karakteristieken in het uiterlijk trekken haar aandacht. In de serie ‘Farmers’ richt zij haar camera daarom op de plattelandsbewoners met wie zij opgroeide in Lievelde, in de Achterhoek.

Portretten

Het zijn portretten van mensen die veel buiten werken, met gehavende gezichten. De couperose op wangen en neuzen is door Louise extra dik aangezet. Alleen wordt op de foto’s niet gewerkt, maar gefeest: er wordt gelachen, gedronken en gestoeid. Het laat de boeren van een andere kant zien, in plaats van de clichés te bevestigen. 

Piet Gerbrandy

'Knoestige, door het leven getekende koppen en handen doemen op uit de duisternis. De door de kunstenaar sterk aangezette kleuren benadrukken het reliëf van de huid, de plooien en groeven die de gezichten het aanzien verlenen van oeroude knotwilgen of appelbomen, of van met bosranden vergroeide schuren', aldus dichter Piet Gerbrandy, die een tekst voor het boek heeft geschreven.

Louise te Poele is in 2008 cum laude afgestudeerd aan de kunstacademie in Arnhem, richting Vrije Kunst. Dit jaar is zij Artist in residence op Schloss Ringenberg in Duitsland en heeft zij de Raymond Weil Club Member’s Award gewonnen.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie