Losse batterijen verboden in het vliegtuig

Losse batterijen verboden in het vliegtuig

Fabienne Keijzer 3468 0
Ga je wel eens met je fotoapparatuur op reis en heb je dan extra batterijen bij je voor bijvoorbeeld een flitser? Houd er dan rekening mee dat je deze niet los mee mag nemen.

Veiligheid 

Om veiligheidsredenen is het verboden om losse batterijen mee te nemen in het vliegtuig. Deze zouden kunnen gaan lekken en in brand kunnen vliegen. Als fotograaf heb je waarschijnlijk wel eens een paar extra batterijen nodig. Mocht je deze mee willen nemen in het vliegtuig, dan moeten deze aan een aantal voorwaarden voldoen.

Losse batterijen 

Je mag extra batterijen meenemen als ze nog in de originele verpakking zitten en dus ook volledig afgesloten zijn. Dit geldt zowel voor ruimbagage als voor handbagage. Je mag ook losse batterijen meenemen als deze individueel verpakt zijn. Zo kun je er bijvoorbeeld een folie om doen of je plakt de connectoren af met tape dat niet geleidt. Wat je ook kunt doen is een speciale batterijenhouder aanschaffen.
Losse batterijen

Wees voorbereid 

Deze regels gelden misschien niet bij alle vliegtuigmaatschappijen, maar de meesten hebben ze al wel ingevoerd. Kom dus niet voor verassingen te staan als je de volgende keer met je foto gear op reis gaat.

En als je dan toch op reis gaat, neem dan deze fototrolley van Think Tank mee! Hierin zijn al je camera’s en objectieven enorm veilig opgeborgen en de koffer past ook in het bagagecompartiment. Zo verlies je je gear niet uit het oog.

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne