Lorena Ros wint beurs met serie Silent Witness

Redactie 595 0
De eerste twee winnaars van de Getty Images beurzen van 20.000 dollar zijn bekend gemaakt. De gelukkigen zijn Lorena Ros en Ian Martin. Lorena fotografeerde de impact van seksueel misbruik in haar serie "Silent Witness".

Lorena Ros
In haar project “Silet Witness” documenteert Lorena Ros de impact van seksueel misbruik van kinderen in Amerika en geeft ze slachtoffers op een veilige en eerbiedige manier de mogelijkheid geeft om hun ervaringen te delen. Haar serie viel eerder dit jaar in de prijzen bij de World Press Photo. Daar won ze de 2e prijs ‘verhalen’ in de categorie ‘Contemporary Issues’


Foto: Lorena Ros

Beurzen
Getty Images geeft dit jaar vijf beurzen van 20.000 dollar aan professionele fotojournalisten. Het geld is bedoeld als financiële ondersteuning voor nieuwe documentaire projecten. Lorena gaat het geld gebruiken om het komende jaar audio interviews en ondersteunende verhalen te verzamelen van 30 overlevenden in heel de V.S. Met het project wil ze zowel de diversiteit als de gelijkenissen tussen de ervaringen aantonen.

Bekijk de serie “Silent Witness” op de site van World Press Photo

Meer over Lorena Ros op Getty Images

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie