Longlist Dutch Doc Award bekendgemaakt

Redactie 706 0
Veertig projecten van 39 fotografen staan op de lijst voor de Dutch Doc Award. De winnaar krijgt twintigduizend euro. Ronald Plasterk, de vorige minister van Cultuur, heeft een belangrijke rol in de jury.

De lijst van veertig projecten is samengesteld door deskundigen op alle gebieden in de fotografie. De fotografen hebben hun projecten vorig jaar afgerond of gepubliceerd. Ze moeten nog twee maanden wachten op de prijsuitreiking, maar wie dan wint mag zich meteen twintigduizend euro rijker rekenen.

Bekenden

Voordat het zo ver is, hangt het werk van de zes genomineerden in het Museumkwartier in Utrecht vanaf 20 mei. De uitreiking is drie weken later. Ronald Plasterk beslist mee over wie er wint. Sterker nog: hij is juryvoorzitter en bepaald geen vreemde bij Dutch Doc. Vorig jaar stond hij zelf op de longlist met een serie portretten. Toen Plasterk nog minister was, maakte hij van iedereen die op zijn werkkamer kwam een foto met zijn analoge Hasselblad.

Nog een bekend jurylid is William Ewing. Hij heeft belangrijke functies gehad in musea over de hele wereld en geeft lezingen over fotografiegeschiedenis aan de universiteit van Genève.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie