Londen toneel voor straatfotografiefestival

Redactie 625 0
Het duurt nog even, maar volgend jaar zomer zal Londen het toneel vormen voor hun eerste Street Photography Festival. Hoewel dat nog ver weg is, hebben ze het inzendtermijn voor de bijbehorende competitie alvast geopend.

Het London Street Photography Festival duurt in totaal tien dagen en vindt plaats van 7 tot 17 juli. Volgens de organisatie is straatfotografie een toegankelijke kunstvorm welke zij zelf beschrijven als 'een spontane vorm van fotografie welke de hedendaagse samenleving en de relatie tussen individuen en hun omgeving onderzoekt, ondervraagt en vastlegt'.   

Programma

Het festival zal plaatsvinden in onder meer de National Portrait Gallery en de British Library, alwaar een divers, interactief programma aangeboden zal worden. Hoewel het volledige programma pas in de lente van volgend jaar bekendgemaakt wordt, is er al wel informatie over de bijbehorende competitie beschikbaar.

Awards

Voor de Street Photography Awards zijn twee categorieën in het leven geroepen, waarvan er één open is voor internationale inzendingen. Terwijl voor de Student Award alleen Britse studenten foto's mogen insturen, is de International Award open voor fotografen van over de hele wereld. Terwijl de studenten enkel kans maken op een Olympus PEN-camera, ligt er voor de winnaar in de internationale competitie duizend pond en een 'all-expenses-paid' reis naar de prijsuitreiking te wachten. Inzenden kost dertig pond en is mogelijk tot 31 maart volgend jaar.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie