Londen biedt plek aan fotografen

Redactie 484 0
Op de Olympische Spelen in Londen, 2012, zal een werkruimte met plek voor ongeveer driehonderd fotografen aanwezig zijn, dat is toegezegd door de organisatie. De faciliteiten zijn onderdeel van het Main Press Centre dat zal worden opgezet in de Engelse hoofdstad.

Naast de werkruimte zal er ook een vergaderruimte komen, met plek voor nog ongeveer honderd fotografen. “Miljarden mensen van over de hele wereld zullen afhankelijk zijn van de verhalen van internationale media als het gaat om de prestaties en sfeer op de Olympische Spelen”, zo ligt Sebastian Coe, hoofd van de  London 2010 Organising Committee, toe.

Security operations

Vorig jaar werden fotografen die de bouw van de Olympische constructies in East London vast wilden leggen nog gewaarschuwd. Zij zouden ondervraagt kunnen worden als ze verdacht werden van het vastleggen van beveiligingsmaatregelen. Deze waarschuwing kwam nadat een amateurfotograaf aangehouden werd toen hij vanaf de openbare weg een Olympische bouwplaats fotografeerde. 

Professioneel

Bij de Olympische Spelen in Beijing, 2008, was het voor de bezoekers verboden 'professionele' camera's mee naar binnen te nemen, net als pistolen, granaten en explosieven. Een duidelijke beschrijving van 'professioneel' is er nooit gekomen, maar er mag voor de Spelen in Londen vanuit gegaan worden dat compact's mogen en dslr's als professioneel worden aangemerkt.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie