Lomokino is videocamera met 35mm-film

jesse kraal 3104 0
De afgelopen dagen was Lomography behoorlijk aan het 'teasen', met onduidelijke plaatjes van hun nieuwe camera. Nu is duidelijk dat het geen fotocamera, maar een videocamera is. Wel gebruikt de camera standaard 35mm-film om de beelden mee op te nemen.

De Lomokino doet sterk denken aan oude 8mm-filmcamera's. Omdat film voor deze camera's tegenwoordig lastig te vinden en te ontwikkelen is, gebruikt de Lomokino standaard 35mm-flimrolletjes. Op een zo'n rolletje kun je dan 144 frames opnemen, geluid moet je er zelf bij verzinnen.

Lomokino
De Lomokino en de Lomokinoscope zijn ook als set te koop

Aanslingeren

De camera zul je zelf moeten aanslingeren en ook in andere opzichten is de Lomokino vrij primitief. Je hebt keuze uit drie diafragma's en de scherpstelling kent alleen een normale en een close-up-stand.


Dit instructiefilmpje laat zien hoe je de camera klaar maakt voor gebruik

Lomokinoscope

De camera is per direct te bestellen in de online Lomography Store voor 65,- euro. Je krijgt naast de camera ook een boek met instructies en inspiratiemateriaal. Er is ook een Lomokinoscope, waarmee je je films (op diafilm) kunt bekijken. Koop je die samen met de Lomokino, dan betaal je 89,- euro.

Voorbeelden

Lomography heeft op Vimeo al een aantal voorbeeldfilmpjes online gezet. We hebben er een aantal voor je uitgekozen:

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse