Lomography komt met instant-back voor Belair X 6-12

jesse kraal 2369 0
Zeg je Lomography, dan zeg je analoog. De meeste camera's werken met fotorolletjes, maar voor diverse modellen zijn ook instant-back's verkrijgbaar waarmee je op Fujifilm Instax-materiaal kunt schieten. Ook voor de Belair X 6-12 is er nu zo'n achterwand.

Wie graag op een groot filmformaat fotografeert heeft niet veel keuze als het gaat om nieuwe camera's. De Lomography Belair X 6-12 biedt een filmformaat van maximaal 6x12 cm, tweemaal zo groot als een Hasselblad-negatief bijvoorbeeld. Met een vanafprijs van 249 euro valt de prijs nog best mee, al moet je het dan wel doen met een plastic objectief. Gelukkig kun je ook investeren in 'echt' glaswerk.

Belair

Instant-back

De nieuwste aanwinst binnen de Belair-familie is een instant-back, waarmee je foto's kunt schieten op Fujifilm Instax Wide-film. Dit is een van de weinige instant-films die nog goed verkrijgbaar is en bovendien een stuk betaalbaarder is dan film van Impossible. De kleurenreproductie is voor instantmateriaal behoorlijk goed, maar voor sommige gaat daarmee ook de 'charme van Polaroids' veroloren. Je kunt de instant-back voor de Lomography Belair per direct bestellen voor 89 euro.

Belair

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse