Lomography gebruikt crowdfunding voor nieuwe Lomo'Instant Automat

Lomography gebruikt crowdfunding voor nieuwe Lomo'Instant Automat

Fabienne Keijzer 1159 0
Lomography komt met een vernieuwde instant camera. De nieuwe 'Lomo'Instant Automat' is de tweede generatie 'Lomo'Instant' en belooft veel goeds. Het creatieve bedrijf maakt wederom gebruik van Kickstarter om hun nieuwe camera te financieren.

Kickstarter

Lomography is niet vies van een Kickstarter-campagne. Inmiddels hebben ze al zes succesvolle campagnes op hun naam staan, onder andere die voor de eerste versie van hun instant camera. De huidige campagne loopt nog tot 5 oktober, maar heeft het doel van 100.000 dollar al lang en breed gehaald. Doneren kan nog steeds en afhankelijk van de hoogte van de donatie worden er kortingen of leuke extra’s aangeboden.

De camera

Er zijn een aantal aanpassingen gedaan ten opzichte van de eerste camera. Zo zijn de sluitertijd, het diafragma en de flitser aangepast zodat deze volledig automatisch zijn. Dit zorgt ervoor dat de camera altijd ready-to-shoot is. Bij de camera zitten drie extra lenzen: een groothoek, close-up en een fisheye lens. Ook is er de mogelijkheid om ‘color gels’ te gebruiken om een kleurenfilter toe te voegen.

Lomo'Instant Automat lenses

Design

De Lomo’Instant Automat is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren: zwart, wit, rood en geel/blauw.

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne