Lomography Fisheye Baby 110

jesse kraal 2052 0
Na de introductie van hun eigen 110-film, was het natuurlijk wachten op een geschikte Lomo-camera. Die is er nu, in de vorm van de Fisheye 110, die in twee verschillende uitvoeringen komt. Prijzen voor de minuscule fisheyecamera beginnen bij vijfendertig euro.

Een maand na de introductie van het als uitgestorven beschouwde 110-film, presenteert Lomography twee fisheyecamera's die gebruikmaken van de kleine cassettes. Het ontwerp is geïnspireerd op hun eigen fisheye-camera's voor kleinbeeldfilm, maar dan een stuk kleiner.

Basic en Metal

De 'Basic' kost 35 euro en maakt ronde foto's met een beeldhoek van 170 graden. Je hebt keuze uit een standaard sluitertijd (waarschijnlijk rond de 1/100e) en een bulb-stand. De 'Metal' kost 49 euro en voegt behalve een deels metalen behuizing ook een pc-flitscontact toe aan de camera.

Lomo

Demekin

Het zijn overigens niet de eerste 110 camera's met een fisheye-objectief, zo was er ook al de Demekin Fisheye 110. Demekin is de Japanse naam voor een goudvis met grote bolle ogen. Het grote verschil met de Lomo-fisheye is dat de Demekin vrijwel het gehele negatief benut, terwijl de nieuwe fisheye maar een deel gebruikt doordat het beeld als een volmaakte cirkel wordt weergegeven.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse