‘Loading Ready Run’ – interactief fotokunstwerk

Julian 919 0
De installatie ‘Loading Ready Run’ is in gebruik genomen in Rotterdam. Voorbijgangers kunnen eenvoudig foto’s toevoegen. Het interactieve kunstwerk van Geert Mul toont in steeds veranderende combinaties de foto’s die opgeladen zijn.

Loading Ready Run is een interactieve installatie waaraan voorbijgangers op eenvoudige wijze digitale foto’s kunnen toevoegen. De beweging van de foto’s in de installatie is een reactie op de afstand van de kijker tot het kunstwerk. Loading Ready Run vind je voor gebouw Las Palmas in Rotterdam, waarin onder andere het Nederlands Fotomuseum huist. Loading Ready Run is ontworpen door kunstenaar en VJ Geert Mul, samen met architect Marc Maurer.

De installatie toont in steeds veranderende combinaties de foto’s die opgeladen zijn. Het kunstwerk brengt als een caleidoscopische lamp de foto’s op straat, voor iedereen altijd zichtbaar, en het nodigt bezoekers en voorbijgangers uit tot interactie met de bewegende beelden.

Geert Mul weerspiegeld in Loading Ready Run voor het Nederlands Fotomuseum in Las
Palmas © Eric Fecken


Loading Ready Run voor Las Palmas © Geert Mul

Meer foto's van de installatie vind je op de website van de kunstenaar.

Mul in het Fotomuseum

In het Nederlands Fotomuseum zijn meerdere installatie van Geert Mul te vinden: de installatie waarmee bezoekers de digitale collectie (ruim 100.000 beelden) kunnen doorzoeken, de installatie Sprekende Beelden waar verhalen achter foto's worden verteld door fotografen zelf of betrokkenen (met Coen Moulijn en Hannes Wallrafen) en de Filmlounge waarin korte films van fotografen te bekijken zijn (met Anton Corbijn en Hans van der Meer).

Geert Mul (1965) studeerde aan de kunstacademie in Arnhem waar hij zich specialiseerde in computeranimatie. Midden jaren ’90 werkte hij als VJ. Tegenwoordig organiseert hij interactieve events op allerlei locaties in de publieke ruimte, waaronder het Fotomuseum.