Livestreamen voor professionals met de Mevo Plus

Mark IJsendoorn 685 0
Na de start van Vimeo met een eigen livestream-platform, komt de videodienst met een speciale camera voor het platform, de Mevo Plus.

De nieuwe Mevo-camera is automatisch te gebruiken met Vimeo Live, een platform dat gericht is op de professionele evenementenmarkt. Met deze camera is het livestreamen van evenementen via Vimeo Live dus bijzonder gemakkelijk, maar de camera is ook te gebruiken met Periscope, Facebook Live, Livestream, Twitter en Youtube. De originele versie van de Mevo-camera zal uit productie worden gehaald.

Specificaties

De Mevo Plus heeft een 150 f/2.8 lens, 12.4MP Sony 4K sensor met een resolutie van 3840 x 2160, een aspect ratio van 16:9 en een framerate van 30fps. De opgenomen beelden kun je op de camera zelf opslaan of streamen via ethernet, wifi en LTE. Bovendien heeft de Mevo Plus een bewegingssensor, een FOV van 150 graden en een ingebouwde accu waarmee je een uur draadloos kan filmen. De camera kost $500, maar als je het volledige pakket met accessoires koopt voor $800 ben je $100 goedkoper uit.

afbeelding van Mark IJsendoorn

Mark IJsendoorn | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark