Lintje voor Canon CEO Fujio Mitarai

Julian 2362 2
Fujio Mitarai, voorzitter en CEO van Canon Inc. heeft de Nederlandse koninklijke onderscheiding van Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen. Hij krijgt de onderscheiding onder andere voor aanzienlijke investeringen in Nederland.

LintjeMitarai kreeg de koninklijke decoratie uitgereikt in de Nederlandse ambassade in Tokio, uit naam van Koningin Beatrix. De CEO van Canon Inc. ontvangt de onderscheiding voor zijn bijzondere inzet voor en aanzienlijke investeringen in Nederland namens Canon sinds 1968.

In 1982 vestigde Canon haar Europese hoofdkantoor, Canon Europa N.V., in Amstelveen. Nog steeds is dit het operationele hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Daarnaast heeft Canon door de jaren heen de betrekkingen tussen Japan en Nederland versterkt. Onder andere met het ondersteunen van de Stichting Japan Festival en het sponsoren van World Press Photo.

De onderscheiding van Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau die Fujio Mitarai heeft ontvangen, is in Nederland de hoogste koninklijke onderscheiding voor burgers en de op drie na hoogste onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau.

afbeelding van Henri

Wanneer stopt die geldverslindende lintjes-flauwekul in dit land eindelijk?
De man deed gewoon zijn werk en Canon heeft er goed geld mee verdiend!

afbeelding van heiko b

en toch...
we moeten niet onderschatten hoe belangrijk een onderscheiding voor een Japanner is. Zo doet de Nederlandse lintjes verstrekker ook niet meer dan van hem verwacht wordt: het onderhouden van een relatie die kennelijk erg belangrijk is voor de Nederlandse economie,