Uitslag SO 2015 fotowedstrijd

Linelle Deunk wint SO 2015 fotowedstrijd

Mark Moed 969 0
SO (Selection of dutch photograpy), is een fotowedstrijd van DuPho (Dutch Photographers) die gaat over de creatieve identiteit van de professionele fotograaf. De fotografische wereld is heel dynamisch en voor een fotograaf is het heel belangrijk om zich te onderscheiden met een persoonlijke visie en stijl. SO speelt hier op in. Fotografen werden opgeroepen om zich te profileren via het inzenden van een selectie van 5 tot 12 foto's van het afgelopen jaar.

De jury (Carlo Elias, Natalla Toret, Eduard Planting, Arjan Benning en Sabine Verschueren) heeft Linelle Deunk als winnaar gekozen. Linelle maakte indruk met haar zwart-wit serie 'This world is (not) mine', gemaakt in Oeganda. De jury vond het gebruik van het licht in deze klassieke zwart/wit serie prachtig. 'De combinatie van portret- en landschapsfotografie werkt goed: Linelle laat zien waar de gefotografeerde mensen leven , en als kijker heb je het gevoel dat je er bij bent. Als geheel heeft de serie een tijdloze kwaliteit.'

Zilver was er voor Eddo Hartman die een fotoserie maakte in Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea. Martijn van de Griendt won brons met zijn serie over jongeren in hun eigen omgeving. Bij de Student Awards won Kiki Groot goud, ze volgde geruime tijd Mikey, een jongetje met problemen waardoor hij buiten de maatschappij valt.

Kosten

De SO 2015 stond open voor elke professionele, in opdracht werkende fotograaf in Nederland. Studenten konden insturen voor de SO Student Award. Deelname kostte € 85,- (DuPho- en NVF-leden) of € 125,- (Niet-leden) (prijzen excl. btw). Alle deelnemers ontvangen het SO boek met alle genomineerde foto's, ter waarde van € 35,-. Een selectie van de genomineerde foto's zal ook op abri's in Amsterdam gepubliceerd worden.

© Linelle Deunk

 

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark