Lightroom plugin – directe upload Instagram

Lightroom plugin – directe upload Instagram

Nadja Geskus 4780 0
Via een app op je smartphone kun je foto’s uploaden op Instagram. De app die begon als een mini-social network voor vrienden om foto’s te delen, is uitgegroeid tot een enorm platform voor alle soorten fotografen. Lightroom komt met een plugin genaamd LR / Instagram, die beelden rechtstreeks vanuit Adobe Lightroom kan uploaden, zonder eerst je bestanden te exporteren.

LR / Instagram

Er bestonden al meerdere oplossingen om foto’s vanaf je computer te uploaden op Instagram, maar LR / Instagram is de eerste mogelijkheid waarbij je niet eerst je bestanden hoeft te exporteren. De plugin werkt vrij eenvoudig en kan gratis worden gedownload via de website. Via de Plugin Manager kun je de plugin net als elke andere Lightroom plugin installeren. LR / Instagram zal nu verschijnen als nieuwe mogelijkheid om foto’s te publiceren. Klik op ‘set up’ en voer je Instagram login gegevens in. Vervolgens kun je de foto’s gewoon verslepen om ze te publiceren. Ook is het mogelijk om hashtags en een bijschrift toe te voegen. Tevens kun je meerdere accounts toevoegen aan LR / Instagram.

Lightroom plugin – directe upload Instagram

Beeldverhouding

Instagram werkt met vierkante foto’s. Tegenwoordig is het wel al mogelijk om je foto ook als rechthoek te plaatsen, maar de mogelijkheden blijven hierin toch nog wat beperkt. LR / Instagram biedt de mogelijkheid om de oorspronkelijke beeldverhouding te behouden, dit door middel van het toevoegen van witte randen om afbeeldingen.

LR / Instagram is compatible met Windows en Mac Os running Lightroom 3.3 of latere versies. De plugin is veilig om te gebruiken, maar naar schijnt kunnen sommige geen gebruik maken van LR / Instagram. Het is een bekend probleem, maar er is nog geen oplossing voor gevonden.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja