Lightroom mobile beschikbaar voor Android-smartphones

Julian 1854 0
Adobe brengt Lightroom mobile nu ook uit voor Android-smartphones. De mobiele versie van het populaire fotobewerkingsprogramma verscheen eerder al voor iOS-apparaten. De Android-versie is nog niet geschikt voor tablets.

Lightroom mobile verscheen in april 2014 voor de iPad. Een paar maanden later werd de app ook geschikt gemaakt voor de iPhone. Nu kunnen ook bezitters van Android-smartphones aan de slag met het mobiele pakket.

Je smartphone moet volgens Adobe minimaal over Android 4.1 beschikken, uitgerust zijn met een 1.7 GHz quad-core-processor, 1GB ram en 8GB opslagruimte om gebruik te maken van Lightroom mobile. Opvallend is dat tablets nog niet ondersteund worden. Wanneer er een tabletversie komt is nog niet bekend.

De app is te vinden in de Google Play store en gratis te downloaden. Om gebruik te maken van de mobiele versie van Lightroom heb je wel een betaald Creative Cloud-abonnement nodig waar Lightroom 5 onderdeel van is. Heb je dit nog niet, dan kun je Lightroom mobile dertig dagen gratis uitproberen.

Lightroom mobile voor Android