Een lichtgevend michelinmannetje

Light painting tutorial van Jason D. Page

Fabienne Keijzer 1866 0
Hoe tover je jezelf om tot een lichtgevend figuur? De creatieve Jason D. Page laat het je zien in deze light painting tutorial.

Jason D. Page 

Een leuke een gemakkelijk te volgen tutorial van Jason D. Page. In deze video laat hij zien hoe hij zichzelf in enkele minuten omtovert in een lichtgevend mannetje. Page is de man achter Light Painting Brushes, een website waar je allerlei speciale gadgets kunt kopen om te gebruiken bij de light painting techniek. Voor deze tutorial kun je natuurlijk ook een ander soort lampje gebruiken, maar het is zeker een aanrader om eens op de website te kijken. Je vindt er veel inspirerende foto’s.

Light painting tutorial 

In de video geeft Jason je een aantal tips. Ten eerste is het noodzakelijk dat je volledig in het zwart gekleed bent. Zo ben je zelf niet te zien op de uiteindelijke foto, maar zie je alleen het licht. En het liefst is de kleding ook redelijk strak, zo voorkom je dat je lampje vast blijft hangen in een mouw of broekspijp. Ten tweede is het wenselijk dat je een positie aanneemt die je lang kunt vasthouden, je moet het namelijk een aantal minuten vol kunnen houden. En als laatste vertelt hij hoe je je camera in moet stellen, namelijk: ISO 100, f/5.6, BULB-modus (of iets vergelijkbaars).

Lees ook: Light painting door Brian Hart 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne