Liever deze digitale camera's, dan je smartphone

Liever deze digitale camera's, dan je smartphone

Nadja Geskus 1284 0
Tegenwoordig heeft bijna iedereen een smartphone. De camera's die in de smartphone's zijn ingebouwd, worden ook steeds beter. Het aantal megapixels groeit, OIS ingebouwd. Je richt, je schiet en klaar. Dus waarom zou je nog iets anders willen gebruiken?

Maar sommige van de nieuwe digitale camera's die er zijn, kunnen dingen doen die je niet met je smartphone kunt. Daarbij komt ook dat ze er fantastisch uitzien en de digitale camera zal je nooit onderbreken met een telefoontje. Deze drie digitale camera's zijn zeker de moeite waard om even naar te kijken.

Canon PowerShot G9 X

Een camera heeft een goede sensor nodig om bij weinig licht een goede foto te maken. Hierdoor is het met een telefoon vrij lastig om, bij weinig licht, iets moois te schieten. Omdat smartphones vrij klein zijn en de behuizing eigenlijk al vol zit met de apparatuur die hij gebruikt om te draaien, past er niet echt een goede sensor meer bij. De Canon PowerShot G9x heeft een 1"-beeldsensor met 20,2 megapixels, maar de camera zelf past gemakkelijk in je zak. De uitstraling van de camera is erg retro met zijn zilveren en bruine look. Als je een mooi beeld hebt geschoten, kun je deze, net zoals je met je smartphone zou doen, uploaden via de ingebouwde Wi-Fi.

Sony's Cyber-shot RX100 IV

De vierde editie (en de duurste) van de Cyber-shot RX100-serie, staat bekend om het maken van haarscherpe video's. Maar het maken van veel goede video's, zorgt er natuurlijk wel voor dat de batterij wat minder lang meegaat. Maar als jij graag video's maakt met je telefoon, dan kun je beter wachten tot de batterij opgeladen is, dan dat je pixelige video's maakt met je smartphone. Ondanks dat er een redelijk kleine sensor in zit, kun je dankzij het lichtsterke objectief toch nog wat scherptediepte krijgen in je beeld. De kleine camera heeft ook een leuke pop-up zoeker en is bekend om zijn snelle continu-opnames met 16 beelden per seconde. Hierdoor kun je niet alleen indrukwekkende video's maken, maar ook een paar te gekke stop-motion films als je er zin in hebt.

Panasonic Lumix ZS100

De Panasonic Lumix ZS100 is een echte concurrent van de Cyber-shot RX100 IV. Terwijl de Cyber-shot bekend staat om de opvallende kwaliteit, staat de Lumix bekend om zijn uitzonderlijke 10x-zoombereik, wat vooral indrukwekkend is gezien de kleine omvang van de camera. De Lumix bezit, net als de Canon PowerShot, een 1 "-sensor en de Lumix is in bezit van optische beeldstabilisatie, dus ook met deze camera kun je met minder licht, toch goede foto's maken.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja