LG: 'Apple iMac met 8K-scherm op komst'

Julian 1453 1
Op de website van elektronicafabrikant LG was enige tijd te lezen dat Apple later dit jaar een iMac met 8K-resolutie op de markt brengt. Apple heeft dit zelf nog niet bekendgemaakt. LG levert panelen voor veel Apple-producten en heeft mogelijk dus voorkennis.

Eind 2014 introduceerde Apple de iMac Retina, een 27-inchmodel met 5K-resolutie van 5120x2880 pixels. Het ips-paneel in deze computer is afkomstig van LG. Apple gebruikt daarnaast ook in MacBooks, iPads en iPhones gebruik van panelen van de Zuid-Koreaanse fabrikant.

Apple iMac 8K op komst?

De website 9to5mac.com ontdekte dat er op de website van LG een artikel staat met een verwijzing naar een iMac met 8K-scherm. Het artikel gaat over de volgende generatie schermen met 8K-resolutie, terloops noemt LG dat Apple heeft aangekondigd dit jaar met een iMac 8K te komen.

Apple heeft dit zelf echter nooit aangekondigd en het artikel op de website van LG is na de ontdekking offline gehaald. Gezien LG panelen levert aan Apple zou het kunnen dat de Zuid-Koreaanse fabrikant zich versproken heeft en dat er inderdaad een iMac 8K op komst is. Welk formaat deze iMac zou hebben is nog niet bekend.

Dat LG aan 8K-panelen werkt is in ieder geval een feit. Op de CES-elektronicabeurs begin dit jaar toonde de fabrikant 98-inch en 55-inch 8K-televisies. De 8K-resolutie telt 7680x4320 pixels, ofwel ruim 33 megapixels.

8K-resolutie
Een scherm met 8K-resolutie, ofwel Quad Ultra HD, beschikt over 7680x4320 pixels

afbeelding van R H Boks

Een logische stap voor wie de Imac als workflow gebruikt voor fotografie, de prof camera's zitten op 36MP tot 80MP dus een 33MP scherm is geen overbodige luxe voor film is het over de top Holywiid produceerd maximaal op 4K en soms 5K met downsize naar 4K en er zijn genoeg bioscopen die op 2k zitten