Lezing Roger Cremers op 7 april

Redactie 865 0
Auschwitz: van vernietigingskamp tot toeristische trekpleister. In de serie ‘Auschwitz Toerisme’ legde fotograaf Roger Cremers de bezoekers van Auschwitz-Birkenau vast. Op 7 april 2011 spreekt hij over zijn werk in Den Haag.

Wat tijdens de oorlog een van de meest naargeestige plekken was, is nu de reisbestemming van veel toeristen. Fotograaf Roger Cremers legde de bezoekers van het voormalige kamp vast en maakte zo een serie bestaande uit verstilde observaties van het menselijke gedrag.

'Herdenken'

In aansluiting op zijn tentoonstelling ‘Auschwitz Toerisme’ in het Humanity House geeft Roger Cremers op donderdag 7 april een lezing. Als fotojournalist raakte Cremers gefascineerd door de rol van het verleden in het heden, ofwel het 'herdenken'. Tijdens de lezing gaat hij ook dieper in op zijn serie ‘Re-enactment’, waarin de oorlogsgeschiedenis wordt nagespeeld in authentieke kledij op de oorspronkelijke locatie. Cremers’ verhaal wordt rijkelijk geïllustreerd door foto's van zijn hand.

Foto © Roger Cremers

De tentoonstelling nog niet gezien? ‘Auschwitz Toerisme’ is nog tot en met 29 mei 2011 te bezoeken in het Humanity House te Den Haag waar ook de lezing plaats zal vinden. Om de avond bij te wonen dien je je vooraf aan te melden.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie