Lezing Marcel Christ bij Fotoacademie Amsterdam

Julian 1211 0
Donderdag 11 maart houdt Marcel Christ een lezing bij de Fotoacademie in Amsterdam. Christ is een van de bekendste still life fotografen van de wereld. Hij studeerde 13 jaar geleden cum laude af aan de Fotoacademie.

Marcel Christ is beroemd om zijn stillevens waarin hij kans ziet de afgebeelde voorwerpen een bijzondere levenskracht mee te geven en schoenen, juwelen en vloeistoffen in slanke kunstvormen om te toveren. De laatste tijd experimenteert hij veel met het uit elkaar laten spatten van objecten, zoals theezakjes, schoenen, flessen drank en koelkasten. Zijn werk werd bekroond met talloze prijzen waaronder de PANL, maar ook met de hoog aangeschreven Engelse AOP Awards.

Christ fotografeert voor opdrachtgevers als Nike, Sony, Samsung, Evian, L’Oreal, Chopard, Coca Cola en Stella Artois.

Tijdens de lezing vertelt Christ over zijn indrukwekkende carrière als fotograaf en over zijn manier van werken. Eerder die dag geeft hij een exclusieve masterclass aan een selecte groep studenten van de Fotoacademie.

Reserveren en kosten

Reserveren voor de lezing is verplicht. Aanmelden kan door een mail te sturen naar lezingmchrist@fotoacademie.nl onder vermelding van naam (bij meerdere personen: namen) en telefoonnummer. De kosten bedragen 10 euro per persoon.

Marcel Christ en de Fotoacademie zullen de opbrengst van de lezing en het honorarium overmaken op giro 555 (hulp slachtoffers aardbeving Haïti).

Foto © Marcel Christ

Foto © Marcel Christ