Lezing Lieve Prins over scannerfotografie

Julian 1224 0
Lieve Prins is internationaal bekend geworden als pionier in de copy art en scan art, ook wel elektrofotografie genoemd. Donderdag 15 oktober geeft ze in Fotogalerie Rotterdam een interactieve presentatie over haar werkwijze.

Prins maakt foto’s met behulp van een kopieerapparaat of een scanner. Tijdens de lezing gaat ze in op haar werkwijze. Aan de hand van haar boek ‘Touch’ geeft Prins een overzicht van haar leven en werk in de jaren ’80 en ’90 en laat ze zien hoe haar beelden tot stand zijn gekomen.

‘Instant photostudio’

Voor Prins is het scanapparaat een ‘magic box’, een ‘instant photostudio’ waarmee ze haar dromen, fantasieën, ervaringen en verlangens kan verbeelden. De fotografe legt mensen en objecten direct op de glasplaat en maakt met de losse fotokopieën omvangrijke en kleurrijke fotocollages. Haar dochters, vrienden, vissen, vogels, planten, maar ook ijs, water en aarde worden gebruikt om puur menselijk onderwerpen zoals liefde, kwetsbaarheid en schoonheid weer te geven in een geheel eigen beeldtaal.

Lezing

De lezing begint op 15 oktober om 19:30. Reserveren voor de lezing is verplicht. De kosten bedragen €7,50 voor cursisten/studenten aan de fotoacademie of €10 voor introducés. De bijbehorende expositie ‘Touch’ is nog tot 22 oktober 2009 in Fotogalerie Rotterdam te zien.

Foto © Lieve Prins