Lezing Hannes Wallrafen 16 maart in Eindhoven

charlottelipic 1634 0
Hannes Wallrafen geeft vrijdag 16 maart een lezing in Galerie Pennings. Toen de voormalig fotograaf in 2004 blind werd heeft hij, in plaats van bij de pakken neer te zitten, zijn passie voor fotografie voortgezet in audio. Het onderwerp van de lezing 'Zien met je oren' is dan ook op en top het huidige werk van Wallrafen.

Zijn laatste project, Theiresias, ging over het ervaren van een omgeving door het gebruik van geluid. Tijdens de lezing zal Wallrafen door middel van 'geluidsbeelden' aan het publiek tonen hoe een beeld kan ontstaan vanuit geluid.

Vroeger werk

Hannes Wallrafen heeft in de jaren tachtig foto's gepubliceerd in de Groene Amsterdammer en Plaatwerk. Later richtte hij zich op het regisseren van foto's en het gebruik van digitale montagetechnieken. Ook muziek en literatuur wekte steeds meer zijn interesse.

Bezoeken

De lezing in Eindhoven is een initiatief van Fotografie Stichting Zuid Nederland. Voor een kaartje betaal je 7,50 euro, en dat is inclusief een kopje koffie of thee. Aanmelden doe je via info@fotosz.nl, voor meer informatie kan je een kijkje nemen op de site van fotosz.