Lezing en sneak preview 'Holland – Natuur in de Delta' bij CameraNU.nl

Julian 2140 0
Na het grote succes van de natuurfilm De Nieuwe Wildernis verschijnt op 24 september 2015 het vervolg: Holland – Natuur in de Delta. CameraNU.nl geeft je de kans om de film al op 19 september te bekijken, met daarbij een uitvoerige toelichting van Edo van Uchelen.

In Holland – Natuur in de Delta staat de rijke natuur van het deltagebied centraal. Aan de hand van vijf 'hoofdrolspelers', de bever, de zeearend, het stekelbaarsje, het pimpernelblauwtje en de haas, laten de filmmakers zien wat voor land Nederland eigenlijk is.

Vanaf 24 september draait de film in de bioscoop. CameraNU.nl geeft je de mogelijkheid om op 19 september al een sneak preview bij te wonen. Daarbij is Edo van Uchelen – een van de makers van de film – aanwezig, om uitleg te geven.

Lezing door Edo van Uchelen

Edo van Uchelen is bioloog, natuurfotograaf en een van de makers van de nieuwe bioscoopfilm. Hij schreef ook het boek dat samen met de film wordt uitgebracht: 'Koekoek! een delta vol leven'. In zijn boek legt hij uit hoe de natuur in ons eigen land in elkaar steekt, dat is vaak anders dan je denkt. Zijn gedegen ecologische kennis van planten en dieren weet hij als geen ander toe te passen voor film en fotografie.

Tijdens de sneak preview bij CameraNU.nl op 19 september geeft Edo een presentatie over de wereld van film en natuurfotografie. Hij geeft tien geheimen bloot voor het maken van betere natuurfoto's. Na afloop signeert hij zijn boek. Alle deelnemers krijgen een exemplaar (inbegrepen in de prijs).

Programma – 19 september 2015

  • 10.00 – 10.30 Ontvangst met koffie en thee
  • 10.30 – 11.30 Presentatie auteur en fotograaf / ecoloog Edo van Uchelen: 'Wat maakt een foto aantrekkelijk voor een natuurboek? 10 tips voor functionele natuurfoto's'
  • 11.30 – 12.15 Pauze met uitreiking boeken, fototips, vragen stellen etc.
  • 12.15 – 12.30 Sneak preview: (Making-of) HOLLAND, natuur in de delta
  • 12.30 – 13.00 Drankje ter afsluiting

Aanmelden

Deelname kost 39,50 euro per persoon. Naast de lezing en de sneak preview ontvang je een exemplaar van het boek 'Koekoek! Een delta vol leven'. Er is plaats voor maximaal 25 personen, vol is vol, dus meld je op tijd aan via CameraNU.nl.