Lezing en Q&A met Ralph Gibson op 10 december

Julian 1455 0
Op dinsdag 10 december geeft Ralph Gibson, op uitnodiging van de Shoot A'DAM-organisatie (Transcontinenta en FotografenFederatie) en de Leica Store Lisse, een exclusieve lezing in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Gibson is al ruim vijf decennia een internationaal zeer gerenommeerde Leica-fotograaf. Op zijn 22e had Ralph Gibson (1939, USA) al zijn eerste Leica. Hij leerde fotograferen bij de Amerikaanse marine en ging na een korte studie aan de San Francisco Art Institute aan de slag als fotojournalist.

Al vrij snel ging hij zelf aan de slag met diverse projecten. Gibson begon zijn professionele carrière als assistent van Dorothea Lange. Geen slechte start, zeker als je weet dat hij na zijn verhuizing naar New York in 1967, ook met Robert Frank aan twee films werkte.

Tot op heden heeft hij meer dan veertig monografieën gefotografeerd en kan hij terugkijken op een fantastische carrière als topfotograaf die reeds meer dan vijf decennia duurt. Gibson heeft honderden solo-exposities gehouden en zijn foto's zijn opgenomen in meer dan honderdvijftig museumcollecties over de hele wereld.

Ralph Gibson

Lezing op 10 december

De lezing in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam begint om 20 uur en duurt ca. een uur. Daarna is er ruime tijd (30 minuten) voor vragen. Toegangsprijs is 10 euro, inclusief een drankje na afloop. Reserveren kan via de website van Pakhuis de Zwijger.