Lexmark P450: brandende fotoprinter

Raymond 970 0
Een vreemde eend in de bijt, deze Lexmark P450 compacte fotoprinter. Lexmark combineert in dit mobiele fotolab namelijk de functionaliteit van een compacte fotoprinter met een cd-brander.

De combinatie is op zich een slimme vondst. Door de aanwezigheid van dbrander inclusief geheugenkaartlezer is de P450 een echte stand-alone apparaat, waarmee de thuisgebruiker zonder tussenkomst van een computer foto's uit zijn camera, via een directe kabelverbinding (PictBridge), kan printen en desgewenst direct op cd kan archiveren. Ook kun je een volgeschoten geheugenkaartje direct in de P450 steken. Hoe dan ook, de pc wordt op deze manier een overbodige schakel.

Compact
Het compacte formaat van de printer - de P450 laat zich makkelijk onder de arm overal mee naar toenemen -  sluit perfect aan bij het mobiele streven. Naast ondersteuning voor alle gangbare geheugenkaarten en een usb-ingang is het apparaat verkrijgbaar in een uitvoering met een Bluetooth-adapter, zodat je foto's rechtstreeks vanaf je mobiel kunt printen.

Foto's bewerken
De P450 biedt niet alleen de mogelijkheid foto's te printen en te archiveren. Via enkele eenvoudige knoppen en een kleuren lcd-scherm biedt de Lexmark de mogelijkheid foto's te bewerken alvorens ze worden afgedrukt (in een volgorde naar keuze). Zo behoort onder meer het omzetten naar zwart/wit of sepia tot de mogelijkheden, evenals rode-ogenreductie, bijsnijden en het verbeteren van het contrast en de helderheid.

afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond