Lexar komt met 256GB CompactFlash-kaart

Julian 1760 1
Lexar gaat een CompactFlash-geheugenkaart uitbrengen met capaciteit van 256GB. Kaarten met een dergelijke capaciteit waren nog niet eerder op de markt. De kaart moet in de eerste helft van dit jaar op de markt komen, tegen welke prijs is nog niet bekend.

Op de PMA@CES-fotobeurs introduceerde Lexar al de razendsnelle 1000x CompactFlash-geheugenkaarten in uitvoeringen van 16GB, 32GB, 64GB en 128GB. Is snelheid minder belangrijk, maar heb je vooral opslagcapaciteit nodig, dan kun je de 256GB-kaart van Lexar nog even afwachten.

De Lexar Professional 400x CompactFlash 256GB-kaart is minder snel, maar met een gegarandeerde snelheid van 60MB/s zeker niet langzaam. Een prijskaartje is nog niet bekend, maar goedkoop gaat de kaart niet woorden. Lexar introduceert namelijk ook een variant met capaciteit van 128GB, die kost in het Verenigd Koninkrijk 479,99 pond.

Lexar 256GB

afbeelding van Henri

Wanneer je dit soort kaartjes niet ├ęcht hard nodig hebt lijkt het me redelijk onzinnig om in dit soort prijzige excessen te investeren; De heren fabrikanten brengen om de haverklap weer een nieuwe standaard op de markt en je weet dus nooit wat voor soort kaartjes door de volgende generatie camera's wordt ondersteund.
Vaak blijf je dus met achterhaalde rommel zitten waar je veel te veel voor hebt betaald en die geen fluit waarde meer heeft.... Ik heb inmiddels een bakje vol supersnelle kaartjes die voor oud vuil in de kast liggen.
Indien je dit niet perse nodig hebt kun je beter met iets minder snelle kaartjes werken en wat geld in je zak houden voor de volgende generatie kaartjes/kaartlezer.