Veel opslag voor een stevige prijs

Lexar introduceert nieuwe CFast 2.0 geheugenkaart van 512GB

Redactie DIGIFO... 640 0
Lexar heeft een nieuwe CFast 2.0 geheugenkaart geïntroduceerd met een capaciteit van maar liefst 512GB. Goed nieuws voor timelapsefotografen, fotografen die maximaal gebruik maken van de snelheid die de topcamera's van tegenwoordig bieden en videografen die willen filmen in 4K of hoger.

De nieuwe Lexar Professional CFast 2.0 3500x 512 is, zoals de naam al doet vermoeden, gericht op de professionele fotograaf. De kaart heeft een snelle doorvoersnelheid van 525MB/S en is daarom uitermate geschikt voor fotografen die graag de topmodellen van tegenwoordig tot het uiterste drijven en videografen die graag filmen in een zeer hoge resolutie.Lexar

Binnenkort snellere Lexar 512GB kaarten

Deze kaart valt in de 3500x serie van Lexar en is daarmee niet de snelste kaart die Lexar op de markt heeft. Het bedrijf heeft namelijk ook nog een 3600x serie waarbij de schrijftijden nog sneller zijn. Momenteel hebben de kaarten uit de 3600x serie  nog maximaal 256GB aan opslagruimte, maar Lexar heeft al laten weten dit jaar ook de 3600x serie uit te breiden naar 512GB.

Prijs en beschikbaarheid

Wie de nieuwe geheugenkaart van Lexar wil aanschaffen zal diep in de buidel moeten tasten. De Lexar CFast 2.0 512GB krijgt namelijk een adviesprijs van rond de € 1.600,-. Er is nog geen precieze releasedatum bekend, maar dit kwartaal moeten de kaarten al in de schappen liggen.

Kijk voor meer informatie op de website van Lexar of importeur Transcontinenta.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie