Lexar: 'How an image is captured inside a camera'

jesse kraal 1838 0
Wat er precies gebeurt in de tijd tussen het indrukken van de ontspanknop en het moment dat de foto op je geheugenkaart staat, is voor veel mensen een raadsel. Kaartjesfabrikant Lexar heeft een simpele en duidelijke video gemaakt waardoor je hier iets meer inzicht in krijgt.

Om de video duidelijk te houden heeft Lexar zichzelf enige artistieke vrijheid gegeven, vooral het emmertje water als visuele vervanger van de camerabuffer strookt niet helemaal met de werkelijkheid. Het maakt de video wel simpel en begrijpelijk. Vooral de werking van de controler in de kaart wordt mooi geïllustreerd. We vertelden je al eerder hoe je de snelheidsaanduiding van sd-kaartjes moet lezen, nu weet je ook waarom het ene kaartje sneller is dan de andere.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse